Plus Guide

Kystbyen Humlebæk ligger lige ud til smukke Øresund. Her finder du alt fra stemningsfulde havne og fiskerlejer, skøn natur, badevenlige strande og store kunst- og kulturoplevelser.


 Her er 5 steder, der er værd at besøge i området. 

1) Humlebæk Havn:

I Humlebæk Havn finder du et autentisk og historisk havnemiljø. Oprindeligt var havnen anlagt som krigshavn for kanonbåde under kong Frederik d. 6., og i dag er områdets gamle fiskerhuse fredede. Der er stadig få aktive fiskere, og havnen er omringet af skøn natur med skov.

2) Babylone Strand:                 

Bare 300 meter nord for havnen finder du den børnevenlige strand kaldet "Babylone Strand", hvor der bl.a. er kig til den svenske ø Hven midt i Øresund. Du kan også smutte forbi Bjerre Strand, der heller ikke ligger langt væk. 

3) Louisiana Musuem of Modern Art:

Louisiana Museum of Modern Art er en af Danmarks mest velbesøgte og populære moderne kunstmuseer. Både deres faste udstillinger og særudstillinger er af international klasse, og deres dejlige have, der ligger i strandkanten, er helt klart også et besøg værd.  

4) Humlebæk Kirke:

Den gamle Humlebæk Kirke står fint med rødemursten. Gå en kort tur forbi og nyd den friske luft og den tilhørende hyggelige kirkegård.   

5) Krogerup Gods:

Det gamle gods drives og ejes i dag af den økologiske virksomhed Aarstiderne, der nok er mest er kendt for at bringe økologiske frugt-, grønt,- og måltidskasser ud til danskerne. Se gården, og besøg deres hyggelige gårdbutik.


FOTOKREDIT: DENNIS LEHMANN