5 ting du skal huske, når du kører hjem til jul

Sådan pakker du bilen til juleferien

åben bil bagage rummet fuld op med julegaver - sådan pakker du din bil til juleferien aerial billede af en rød bilen, som kører gennem en skovvej dækkede med sne -saadan pakker du din bil til juleferien

 

Hører du også til blandt den del af befolkningen, som hvert år pendler på tværs af Danmark, inden julefreden for alvor sænker sig? Så kender du måske til det stress, der går forud for en skøn juletid med familien. Har du husket alle julegaverne? Og hvad med den mandelgave, som du havde lovet at stå for? 

Juleforberedelserne kan være hektiske og den årlige køretur i juletrafikken ligeså. Man ville ønske, at det altid var så fredligt, som Chris Rea beskriver det i hittet "Driving Home For Christmas", men efter du har læst med her, så håber jeg, at turen bliver bare en smule lettere.


 

1. AAAAlle julegaverne

Det er som om, at der hvert år kommer endnu flere gaver, man skal huske. Det kan være overvældende at holde styr på, om der nu er købt til alle familiemedlemmerne, og om de også er kommet med i bilen. En god ide er at skrive alle gaverne ned på en liste, og så krydse dem af løbende, når de er pakket. Hvis du i sidste øjeblik opdager, at du har glemt en gave, er en oplevelse den perfekte nødløsning! Den kan printes på stedet eller sendes til modtageren på mail i selskab med et fint hjemmelavet kort. Så er der lidt mere plads i bilen, og modtageren har en fantastisk oplevelse at se frem til. Det er ægte win-win, hvis du spørger os.

Psst! Find den perfekte oplevelsesgave blandt de mange aktuelle tilbud på Downtown lige her

 

2. Hold børnene underholdt på hele turen

Som barn er man ved at springe af forventningsglæde inden årets helt store aften. Derfor kan lige præcis denne køretur føles ekstra lang, når hele kroppen summer, og julegaverne er indenfor rækkevidde. Husk derfor at pakke bilen godt op med underholdning til de små. En god ide kan være at printe forskellige julemotiver ud, som børnene kan farvelægge undervejs på turen. Så er de godt underholdt, og julestemningen bevares. 

 

3. Pak bilen mest optimalt og forsvarligt

Bilen trækker lidt flere kilo end normalvist, når hele familien samt oppakning og julegaver skal fragtes gennem det (forhåbentligt) sneklædte julelandskab. Det kolde vejr kan dog være med til at gøre vejene glatte, og sneen kan mindske sigtbarheden. Når du leger Tetris med oppakningen, er der her et par gode råd, som kan øge familiens sikkerhed på køreturen, således den eneste bekymring bliver, hvorvidt der igen i år er lange kødannelser henover Fyn. Sørg for at placere de tunge genstande nederst og fastgør løse genstande, så alt bliver på sin plads under hele køreturen. Og husk endelig svigermors gave - den kan også være livsfarlig at glemme!

 

4. Nej, du får ikke brug for 10 julesweatere

Det er meget nemt at lade sig friste af de mange ting, som du gerne vil have med på juleferien. Den evige kamp om pladsen til de mange jule-outfits, som du måske skal have på til en af årets julefrokoster eller juleaften selv, vil ingen ende tage. Planlæg det tøj som både du og børnene skal have på til de forskellige arrangementer i god tid, så du slipper for at slæbe en masse ubrugt tøj med hjem igen, når julen er overstået. 

 

5. Den helt rigtige jule-playliste

Få hele familien i ægte julestemning med den perfekte playliste. Køreturen kan være langsommelig, og der er intet som god musik, når den rette stemning skal skabes. Sammensæt de største julehits, så I kan skråle med hele vejen til julefest. Her kan man selvfølgelig ikke komme udenom kæmpehittet "Driving Home for Christmas", men Wham's "Last Christmas" og  "All I Want For Christmas Is you" med Mariah Carey bør også være fast inventar på playlisten. 

 

Rigtig god tur!

Nu kan julefreden sænke sig, for du har styr på det hele. Du ønskes en skøn køretur gennem det danske julelandskab og en rigtig glædelig jul!