10 bedste julefilm og serier 2023

 

et par som ligger på sofaen og hygger sig om aften, mens de kigger på noget på et tablet. De har jule nattøj på og da er nogle lyskæder i baggrund omkring et vindue børnefamilie julehygge. Hvor alle har julenattøj på og ser et julefilm på et lærred

 Årets bedste julefilm og juleserier (2023) - og hvor du kan se dem!


 

Intet gør juletiden mere julet end søde julefilm- og -serier. Vi guider her til vores 10 favoritter, som byder på både klassikere og potentielle klassikere - med links til hvor du kan se dem. 

 

10. Hjem til jul

 I 2019 gav Netflix os lidt af en julegave med den norske serie, Hjem til jul. Vi følger Johanne, der i 30’erne fortsat leder efter kærligheden og én, hun kan, ja ... tage med hjem til jul. I 24 fine afsnit følger vi hendes sjove, pinlige og søde jagt på en juleaftens-date. Se eller gense den (det skal vi i hvert fald) på Netflix her.


9. The Holiday

Er det overhovedet jul uden denne stjernespækkede klassiker? Den lander på listen, fordi den bare har alle elementerne, en julefilm skal have: kærlighed, humor, hygge, romantik, venskab og masser af sne. Se den på Viaplay eller Netflix.

 

8. Alene Hjemme 2

De fleste ville nok mene, at film sjældent bliver bedre af at der bliver lavet mange i den samme serie. Men der findes altså én eventyrlig undtagelse – Alene Hjemme 2. Den foregår i verdens måske mest juleromantiske by, New York, og det er umuligt ikke at fælde en tåre. Den kan ses på Disney+Blockbuster og Viaplay.

 

Berlin Döner Berlin Döner cph

  

7. Family Stone

Den her julefilm er muligvis helt gået din røde næse forbi. Family Stone er en hyggelig julefilm med et Meet the Parents-plot, og du kan opleve romcom-legender som Sarah Jessica Parker, Claire Danes og Diane Keaton blandt hovedrollerne. Den kan ses på Viaplay og Blockbuster.

 

6. Father Christmas

Ringer det en juleklokke? Nej? Heller ikke her. Men vores kollega Jeppe synes altså, at det er en af de bedste julefilm. Og den scorer da også 7,5 på IMDB. Den animerede kortfilm er en sød historie om en træt julemand, der trænger til ferie. Han forvandler sin slæde til en campingvogn og tager dig med på en rejse fra Frankrig til Las Vegas! Se den på Prime Video.

 

5. Matador(!)

Både fordi det passer perfekt med de 24 afsnit, men også fordi nostalgien og traditionerne gør den til en ægte julestemnings-booster. Se den, gense den, nyd den – en tidløs klassiker med det fortsat skønneste persongalleri, en dansk serie nogensinde har præsteret. Den kan ses på DRTV.

 

Lunden Lunden

 

4. Den tid på året

Den tid på året handler om de til tider svære familiekonstellationer, der gør julen lidt ekstra besværlig. På humoristisk vis, fortæller den historien om Katrine (Paprika Steen) og Mads (Jacob Lohmann), der på hver sine måde forsøger at opretholde den gode julestemning. Det er mest sjovt, men også lidt romantisk og sørgeligt, som en julefilm skal være. Den kan ses på Viaplay og Blockbuster.

 

3. Tror du stadig på Julemanden?

Endnu en ubegribelig god toer af en amerikansk klassiker, som hører julen til hvert år. Spoiler alert! Den første film handler om en familiefar, der har deleordning med sin søn og kæmper med sin faderrolle efter at ekskonen har fundet en nærmest perfekt papfar. Men så viser det sig, at han er julemanden. Og det kan ingen perfekt papfar vinde over. I opfølgeren, efter otte år som julemand, står han igen over for en udfordring: at finde en sig kone før juleaften. Lidt gammeldags, men hey: Det er jul. Se den på Disney+, Blockbuster eller Viaplay.

 

2. Nigellas Jul

Hendes fløjlsbløde stemme og hendes helt egen måde at udtale køkkenredskaber på gør Nigellas Jul både inspirerende og underholdende. I tre afsnit får du så meget jul, at stemningen holder helt til påske. Det søde madlavningsprogram giver dig desuden herlige opskrifter og et ordentligt skud Nigella Lawson, og det skal dit julehjerte bede om. Se den på DRTV.

 

1. Bamses Julerejse

Ja sgu! Ingen jul uden “Vi er på vej til dig, julemand. Lige ud efter næsen, med varme huer på, og ski i flyvende faaart”. Den hellige treenighed, de tre musketerer, julens tre vise mænd: Bamse, Kylling og Ælling begiver sig på en rejse over sneklædte landskaber i deres mission på at samle julemandens tabte julegaver op. Redder de julen? Ja. Kommer du i julestemning? Absolut. Er det kun for børn? Nej. Se den på DRTV.