9 anretninger hos Dhaba Kitchen - tastingmenu fra prisvindende TV-kok
Du får frit valg mellem to smagfulde menuer - en med kød og en uden:
Klassisk: 9 indiske retter i 3 serveringer - med bl.a. fritter, muslinger, sprødgrillet kylling, lammekoteletter, butter chicken, mango-softice og meget andet
Vegetarisk: 9 vegetariske indiske retter i 3 serveringer - med bl.a. okrafritter, dumplings, indisk paneer-ost, daal, panipuri og mango-softice og meget andet
Se den fulde menu i bunden af artiklen.
Du behøver ikke lede længere
I mange år har København lidt under en form for forbandelse. Vi har haft mange gode indiske streed food-steder - men det har været svært, for ikke at sige umuligt, at finde indisk mad fra højere luftlag. Indtil nu. For nu har københavnerne fået Dhaba Kitchen. Her har den folkekære TV-kok og bestseller-kogebogsforfatter Enayatullah Safi skabt en lille oase inspireret af bedre indiske restauranter.
Og derfor kan du nu glæde dig til at nyde en tastingmenu med hele 9 anretninger fra det indiske køkken. I den klassiske menu kommer du igennem alt fra friske blåmuslinger i en aromatisk karrysuppe, grillet, smagfuld kylling og sticky lækre lammekoteletter. Desuden kan du også glæde dig til flere farverige, friske salater, dips og ikke mindst de smagfulde, krydrede gryderetter, som Indien er så kendt for. Selvfølgelig kan du, i den indiske ånd, også vælge at få menuen i en vegetarisk eller helt plantebaseret version i stedet. Hos Dhaba er der noget for alle - det er indisk mad på en måde, få af os har smagt før. Og det er helt fantastisk.
Langt fra street food
Selvom det indiske street food-køkken er populært, og Safi har vundet priser for sin indiske street food, har han med Dhaba Kitchen taget gastronomien et skridt videre. Heldigvis for os københavnere, fristes man til at sige. For her får du intet mindre end 9 anretninger, der får mundvandet til at drive. Der er hjemmelavede okrafritter med en krydret chutney på koriander, muslinger med den indiske klarede smør, ghee. Der er kylling og langtidstilberedt lam - og panipuri og paneer til vegetarene. Og så er det hele tilsmagt til perfektion - og selvfølgelig hjemmelavet! Det har også givet Dhaba en anbefaling af københavnermagasinet MigogKbh - og et væld af begejstrede brugeranmeldelser.
'Dhaba' - når man er fælles om maden
Dhaba er en indisk betegnelse for street food. Boder på travle gader, hvor mange kommer forbi og gerne vil have et godt måltid mad. Men selvom hos Dhaba Kitchen er taget til et højere niveau, er filosofien det samme: Et lille helle hvor du kan komme ind og nyde god mad sammen med din familie - i ly for H.C. Andersens Boulevards myldrende trafik.
Hos Dhaba er alle retterne deleretter - lidt som tapas - for at ramme den indiske tradition, hvor man 'kommer hinanden ved' henover det dækkede bord. Saml familien eller vennerne, og nyd et indisk måltid, der ikke er som de andre. Dét er Dhaba Kitchen.
Klassisk menu
1. servering:
Okra-fritter - Okra kikærtemel, krydret korianderchutney mayo
Muslinger med karrysauce - Ghee, krydderier og kokosmælk
Chettinad - Grillet kylling med kokos, masala og karryblade
Krydrede klistrede lammekoteletter - Lammekoteletter marineret med tamarind, honning og krydderier
Dip (V)
Krydret masalamayo og korianderchutney
2. servering:
Chili/kål-salat (VG) - med lime og mynte
Butter Chicken - Tandoorikylling med tomat, fløde og smør
Dal Tadka (VG) - Gul dal kogt ind med krydderier toppet med ingefær- og hvidløgsolie
Kolhapuri Beef Masala - Oksekød med masala-blanding fra Maharashtra
Naan & Ris
3. servering:
Mango-softice (VG) - Frisklavet med nødder og lime
Vegetarisk menu
1. servering:
Okra-fritter (VG) - Okra-kikærtemel, krydret korianderchutney-mayo
Jhoom momos (VG) - Veganske dumplings med tomat- og kokossauce
Pani Puri (VG) - Puri, kartofler, løg, mynte og granatæble
Paneer aloo gobi tikka (V) - Paneer, kartofler, blomkål marineret med krydderier
Dip (VG) - Tamarindchutney og vegansk mayo
2. servering:
Chili-kålsalat (VG) - med lime og mynte
Dal Tadka (VG) - Gul dal kogt ind med krydderier, toppet med ingefær- og hvidløgsolie
Sæsonens grøntsager (VG) - Sæsonens grøntsager tørstegt med krydderier
Palak Paneer (V) - Spinat kogt med krydderier og paneer-ost
Naan & ris (VG)
3. servering: Mango-softice (VG) - Frisklavet med nødder og lime
Indløsning
Åbningstider: Søn-tors: 17-22 (køkken lukker 21) / Fre og lør: 17-00 (køkken lukker 22)
Menuerne skal min. bestilles til to personer.
Du kan benytte dit værdibevis helt t.o.m. d. 12/12 2024
Gæsternes anmeldelser
Se et udpluk af Dhaba Kitchens fine anmeldelser
"Dejlig oplevelse. Vi valgte de 10 " smage" retter. Det kan virkelig anbefales, vi kom rundt om mange dejlige smagsoplevelser. Det hele sluttede med en skøn portion mango is." - Marianne, Google
"Helt vildt utrolig god mad. Vi havde den bedste madoplevelse med nogle rigtig søde og venlige tjenere. Kan helt sikkert klart anbefales. Ikke sidste gang jeg kommer." - Johannes, Google
"Klart anbefalelsesværdigt sted.
Overordnet var servicen helt perfekt. Vi blev taget godt i mod, der var ofte kontakt med tjenerne. Hele eftermiddag og aften blev vi primært betjent af Ahmad, som var høflig og sørgede for at tjekke til os i rimelig tid.
Vi fik lov at kigge os om i restauranten og blev vist rundt og fik fortalt historien bag lokalerne.
Maden smagte så lækkert, og portionsstørrelserne var (næsten) helt perfekte. (...) Men altså top lækkert!" - Simone, Google