Oplev kvalitets-fisn'h'chips hos Kødbyens Deli
Journalist: Linda Østergaard
Fotograf: Kim Bjærre
Kødbyens Deli er netop åbnet og tilbyder hjemmelavede lækkerier,
hvor alt er lavet fra bunden og af danske og nordiske gode råvarer.
Nu har du chancen for at sætte tænderne i stedets velsmagende
fish'n'chips, som er lavet af friske torskestykker dyppet i øldej,
vendt i pancomel og stegt sprøde i olie. Det er en himmelsk
mundfuld, og du kan vælge mellem en herre- eller damemodel, alt
efter om du er til rustikke fritter eller en sprød salat.
Kødbyens Deli ligger i det farverige og kreative Kødbyen, som
tidligere kun var forbeholdt slagtere, og i dag er fyldt med små
gallerier, populære clubs og lækre restauranter. Kødbyens Deli
holder til i et lille lokale lige overfor Paté Paté. Det er
indrettet i en minimalistisk stil med rå, hvide fliser på væggene
og en stor metaldisk, der skiller stedets gæster fra resten af
køkkenet. Stemningen er uhøjtidelig, og betjeningen er personlig og
smilende.
Bag take-away deli'en står Emil Nordfalk og Frederik
Sporon-Fiedler, som begge er uddannede kokke og trods deres kun 25
år har mange års erfaring i restaurationsbranchen. De to venner
havde gennem 7 år talt om at åbne noget sammen, og pludselig bød
chancen sig, da de fik lokalet i Kødbyen. I løbet af kun 45 dage
blev drømmen pludselig realiseret, og de slog den 6. maj dørene op
til den delikate deli.
"Vores ambitioner er at lave hurtig og billig mad af den
allerbedste kvalitet. Vi laver alt fra bunden og kan stå inde for
det. Vi serverer mad, du ikke skal vente på, og du får en
oplevelse, så du kommer igen," siger Emil Nordfalk, der tidligere
har arbejdet i en fiskehandler.
På Downtown-redaktionen har vi allerede tilføjet Københavns Deli
til listen over vores favorit-madsteder.