De bedste sushi tilbud

Alt du skal vide om sushi og hvor finder du de bedste sushi tilbud

Sushi fra Akiba sushi restaurant - gode sushi steder københavn Uramaki med avokado og rejer fra Akiba Sushi

Vil du have tilbud på sushi?

Sushi er en af vores absolut livretter hos Downtown! Og derfor har vi altid et godt sushi tilbud i København og ofte i Aarhus og Aalborg på Downtown.dk. I denne artikel får du historien om sushi - og vores bud på lækre sushirestauranter.

Søg efter sushitilbud hos Downtown.dk her


Hvordan vælger vi vores sushi tilbud?

  • De skal have gode anmeldelser
  • De skal smage godt (ofte tester vi dem, før vi laver et tilbud)
  • God hygiejne i køkken er vigtigt
  • Ansvarlig opbevaring af fisk og skaldyr
  • Og høj kvalitet til en skarp pris

 


Sådan kom sushi til Danmark

På Downtown.dk elsker vi gode tilbud, og vi elsker især gode sushi tilbud. Heldigvis kan vi finde lækre sushirestauranter overalt i byen. Og listen over vores sushi favoritter strækker vidt: nigiri, uramaki, hosomaki, futomaki, temaki, kaburimaki, rainbow, flamberet, tempurastegt, ja listen er lang. Vil du vide mere om de forskellige typer sushi, så har spisbedre en god guide! Går du kun 20-30 år tilbage i tiden, var der ikke mange danskere, der havde hørt om sushi, og endnu færre havde smagt det, til trods for, at det har eksisteret siden 1800-tallet. Men i 1980’erne fik Danmark endelig den helt store sushi invasion.

Det hele startede på Vimmelskaftet i 1986. Her åbnede den japanske immigrant Takio Ueda Danmarks første sushibar, Hana Kyoto, der eksisterede frem til 1995. Hana Kyoto servicerede dog først og fremmest herboende japanere og asiatiske turister – det var først med åbningen af Sticks’n’Sushi i Nansensgade i midten af 90’erne, at sushi for alvor slog igennem blandt de indfødte, frikadelleopfostrede københavnere.

Mennesker ved et bord, som nyder et godt tilbud i byen sushi Uramaki og futomaki fra Karma Sushi
Interiør fra Soya restaurant Sushi fra Makoto

 

Sushi tager Danmark med storm

Den superlækre japanske spise tager Danmark med storm i løbet af de næste 30 år, og her i dag er japansk sushi blevet et yderst populært fænomen på linje med andre gastronomiske indvandrere som italiensk pizza og tyrkisk kebab. Især running sushi blev hurtigt et populært koncept blandt danskerne. Men vent, stammer sushi overhovedet fra Japan?

Nej, det gør det faktisk ikke. Sushi er en flere tusind år gammel spise, der første gang er omtalt i et sydøstkinesisk leksikon fra det 2. århundrede. Dengang bestod sushi af saltet fisk, som blev konserveret i eddikemarinerede ris. Eddikekonserveringen bidrog til lang holdbarhed og hjalp samtidig med at tilføre retten en veludviklet umami-smag. Fisken blev spist rå, og risene blev kasseret. I løbet af et par hundrede år fandt sushi vej til Japan, og resten er historie. Vi spiser stadig fisken rå – den eneste forskel er, at vi nu spiser de eddikekogte ris i stedet for at smide dem væk.


Lækre sushi tilbud til gode priser

Nå, tilbage til udgangspunktet. Overalt i Danmark findes der i dag sushirestauranter, som tilfredsstiller de kræsne danske smagsløg og mætter de sulte maver. Om du er i Jylland eller i København, kan du altid få stillet din sushi sult. Dét skal du selvfølgelig have glæde af, når du gør brug af de gode tilbud på Downtown. På Downtown gør vi vores bedste for at kunne tilbyde vores kunder gode besparelser på en lang række af de bedste sushisteder i København, Aarhus og Aalborg. På Downtown.dk kan du derfor finde gode sushi tilbud til langt under normalpris. Og tænk så lige over historien, næste gang du spiser dejlig sushi til halv pris fra Downtown: Sushi er ikke bare sushi – de er små bidder kulinarisk kulturhistorie. Haps!

 

Logo Sushi 2500 Logo Noku Sushi Logo Sushi Lovers Logo Karma Sushi
Logo Kanagawa Logo Kaya Sushi & wok Logo Sota Sushi Logo Letz sushi

 

Vores favorit sushisteder

Hos Downtown eeelsker vi at kunne tilbyde dig den bedst sushi til de bedste priser. Vi samarbejder med en række danske sushisteder, der virkelig ved hvad god sushi er. Du finder f.eks. himmelske bidder fra selveste Sushi2500, der får flotte kundeanmeldelser og laver noget af byens bedste sushi. Vi er også stolte af at kunne tilbyde dig de lækreste menuer fra Kanagawa Sushi, Sushi Lovers, Makoto Sushi, Akiba Sushi, Noku Sushi og aarhusianske Restaurant Soya!

Søg efter sushitilbud hos Downtown.dk her

Vil du vide mere om nogle af Danmarks bedste sushirestauranter? Læs vores artikel om Sushi2500 og Sota Sushi

Guide: Sådan vælger du god sushi!

Der findes uanede mængder af sushisteder i Danmark. For at gøre det enkelt for dig, har vi opsat 3 kriterier for at vælge rigtig god sushi:

1. Frisk fisk - det vigtigste sted af starte er at vide, om sushikokken benytter frisk fisk til restaurantens sushi. Det betyder både noget for smagen og kvaliteten af den sushi, du får. Jo kortere der er fra hav til bord, desto bedre.

2. Når sushien er i centrum. Mange restauranter specialiserer sig i flere forskellige typer mad. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Men vores erfaring hos Downtown fortæller os, at man kan smage forskel når sushikokken har fokus på en ting: sushien.

3. Ris. Selvom fisken er stor betydning for smagen på din sushi, så er risene et vigtigt element. Gode sushiris bør være klistrede, men uden at risene smelter sammen. Det gør, at risen ikke føles klistret i munden og overtager de øvrige smage.

I Danmark har vi en sushikok, der ved præcis hvordan man skaber den mest autentiske sushi - efter japanske dyder. Mads har været i lære som sushikok i Japan, og en af de ting, han aldrig vil gå på kompromis med, er selv at håndplukke fisk til sin sushi restaurant, Sushi Anaba i Københavns Nordhavn. Vil du vide mere om Mads? Euroman mødte ham til en snak om hans passionsprojekt - læs artiklen her