Plus artikel

Der er ikke langt mellem sushirestauranterne, men form og indhold ligner efterhånden hinanden til forveksling. Men sådan er det ikke hos Sota Sushi Bar. Ejerne er så opslugte af det japanske køkken, at du får autentisk japansk mad af en anden standard end på sushibiksen nede om hjørnet.


 

Sota Sushi Bar fejrer i år 10-års jubilæum. Siden 2009 har de serveret mad, som mor ville have lavet den – hvis hun altså var japaner: Det var og er autentiske japanske smage, Sota Sushi Bar tilstræber. 

Derfor valgte ejerne Son Trinh og Tam Phan at stå i lære hos en japansk kok. Madlavningen hos Sota Sushi Bar hviler derfor på et solidt faglige fundament og en nørdet opslugthed af det japanske køkken.

 

Autentiske tilberedningsmetoder og smage

Et begreb fra det japanske køkken, som begge ejere i deres læretid har lært at stave forfra og bagfra, er kaiseki. Kaiseki henviser til en samling af færdigheder og teknikker, der tillader fremstilling af bestemte japanske måltider, der æstetisk og smagsmæssigt er gennemarbejdet til punkt og prikke. På Sota Sushi Bar bliver maden altså fremstillet og serveret som i Japan.

De bruger autentiske tilberedningsmetoder for eksempel ’robata’, der betyder ’brandkogning’ og refererer til en kulgrill, japanerne bruger. Metoden og kultyperne giver en unik smag.

Når det kommer til smag, har de også et trumfkort på hånden. De har nemlig flere japanske kontakter, der skaffer dem krydderier og smagsgivere. De bruger blandt andet den traditionelle dashi, der udvindes af tørret fisk og tang. Dashi har en fast plads i de fleste japanske husholdninger og bidrager med umami-smag.

 

Sådan har du aldrig smagt sushi før

Deres autentiske tilgang til japansk mad gør, at de får en så udbredt klassiker som sushi til at smage anderledes – på en god måde. Smag og konsistens er totalt afstemt, og hvert stykke er designet med en stor viden om japansk kogekunst. De fremstiller sushi ud fra en traditionel tilgang, hvor store mængder af soya og chilimayo ikke overskygger smagsnuancerne – eller dækker over manglende smagsnuancer. På den måde håber de at gøre deres kunder mere kritiske over for sushi generelt og give dem en udsøgt smagsoplevelse.

 

Artiklen er skrevet i samarbejde med Sota Sushi Bar