Klassisk københavnersted uden bekymringer
Journalist: Søren Folke Larsen
Sans Souci har mange år på bagen og er en legende i det
københavnske restaurant-miljø. Og det er ikke ufortjent. Stedet er
stadig den dag i dag i den absolutte top, når det gælder klassikere
fra det danske frokostbord.
Med dagens tilbud kan du lige netop stifte bekendtskab med Sans
Soucis lækre frokostanretninger. Du og din ven eller veninde får
hele syv forskellige små retter, som blandt andet byder på
karrysild med æbler, gravad laks med cognacdressing, fiskefilet med
hjemmerørt remoulade, flæskesteg med rødkål og hjemmelavet
hønsesalat med bacon. I slutter af med et stykke med ost.
Ejeren, Dorte Bülow, har drevet restauranten på Frederiksberg i
mere end tyve år og med fokus på det gode, danske køkken. Lige fra
den populære stegte flæsk til det lækre højtbelagte smørrebrød. I
kan roligt give jer i kast med retterne fra det danske frokostbord.
Rødkål og remoulade er nemlig hjemmelavet, og alle råvarerne er af
høj kvalitet.
Sans Souci betyder "uden bekymring" på dansk. Og sans souci er
også noget, der gennemsyrer hele den gamle restaurant. Både
indretning, ejer og personale gør - sammen med den gode mad - at
stedet virkelig lever op til sit navn.
Navnet Sans Souci kan føres helt tilbage til 1798, da
murermester J. M. Quist opførte sit landsted på Frederiksberg Allé.
I dag er det dog kun navnet, der lever videre i restauranten.
På stedet lå der tidligere en vinstue med samme navn, og der
kommer stadig folk ind bare for at få en lille en. Desuden er Sans
Souci gennem årene blevet stamsted for mange skuespillere,
kunstnere og kendisser. Og mange af dem har deres portræt hængende
på restaurantens vægge.