Kongen af
pizza
Journalist: Mads Emil
Wivel
Fotograf: Kim
Bjærre
"Vil I have et glas
weekend-bobler?," spørger Gorm med et venligt glimt i øjet, da
Downtown besøger Nyhavn 14 en sen fredag eftermiddag. Restauranten
er stilrent indrettet med pudsede vægge, klinkegulv, rå plankeborde
og masser af stearinlys.
I det åbne køkken står chefkokken
Allan og anretter et par forretter til aftenens første gæster. Han
lever fuldt op til kokke-mantraet 'never trust a skinny chef'.
Vi får serveret en antipasto til
boblerne og sætter straks tænderne i diverse lækre pølser og oste.
Riletten, som er lavet på svineskanke af frilandsgris med syltet
persillerod, hiver forretten op i den gastronomiske superliga.
Som besøgende fornemmer I med det
samme, at det er smagen og de gode råvarer, der er i centrum. Og
Gorm har da også en helt klar holdning til, hvordan maden skal
spises i Nyhavn 14.
"Jeg gider ikke stå og diskutere om
en eller anden urt skal ligge til højre eller venstre på
tallerkenen. Det vigtigste for mig er, at maden er rustik og
lækker," fortæller Gorm entusiastisk. "Jeg vil gerne spise på
italiensk, hvor maden bliver serveret midt på bordet, og hvor folk
både hapser og taler sammen," forklarer han.
Gorm er kendt i kokkemiljøet som
'kongen af pizza'. Og netop pizzaen er et vigtigt element i menuen.
Downtown smager på en hvid pizza med kartoffel, rosmarin, gedeost
og trøffelolie. Bunden er sprød, fyldet er delikat, intenst og
superæstetisk. Pizzaen kan med fordel ledsages af et par glas af
restaurantens store udvalg af italienske kvalitetsvine.
Desserten er den italienske
klassiker panna cotta smagt til med æbler og knas og serveret med
en kugle frisk sorbet. En perfekt afslutning på en udsøgt aften i
Nyhavn.
Glæd jer til at
spise:
- Forret: Antipasto med charcuteri,
ost og hjemmelavede specialiteter for 2.
- Hovedret: 2 x Valgfri pizza, fx
med mozzarella, kartofler, portobello, pesto & rucola.
- Dessert: 2 x Panna cotta med
æbler, nøddeknas og hjemmelavet sorbet.