Julehygge i Nyhavn
Journalist: Severin Hygum
Fotograf: Kim Bjærre
"Gløggen laver jeg på rødvin, appelsin, julekrydderier samt
rosiner og mandler, der har ligget i vinlage. Gløggen er mild, da
noget af alkoholen fra vinen jo fordamper under opvarmningen.
Derfor har jeg lavet en kryddervodka, som tilfører noget kraft,
hvis man ønsker det". Køkkenchef Sylvester viser med glød i øjnene
en spændende flaske frem som er fyldt med krydderurter.
Gløggen smager ellers ret godt som den er. Men med de
journalistiske pligter i baghovedet og Sylvesters stolte lokken med
vodkaflasken, lader jeg alligevel gløggen blive 'tunet' på trods
af, at morgenmaden kun netop lige er blevet indtaget, og klokken
viser 10. Æbleskiveanretningen er med sine 4 'skiver' per tallerken
ret gavmild og serveres med flormelis, sukker og en hjemmelavet
skovbærmarmelade med masser af bær og en god balance mellem surt og
sødt. Gløggen har nu fået lidt mere bid og giver hurtigt en
behagelig varme i kroppen. Det kan anbefales.
Imponerende indretning
Café Charlottenborg ligger centralt i byen lige bag Nyhavns
sydvendte strækning. Her kan I i ro og mag tage et afbræk fra
juleshoppingen i caféen med de imponerende lokaler og den
afslappede stemning. Den er smukt indrettet helt i tråd med de
moderne udstillinger i kunsthallen oven på. Den gode atmosfære
skyldes ikke mindst kunstcaféens bemærkelsesværdige kombination af
designermøbler og gamle udstillingsplakater på de lyse vægge, og
man forstår godt hvorfor, lokalerne ofte bliver lejet ud til
selskaber.
Måske er Café Charlottenborg en velbevaret hemmelighed, men vi
synes stadig, I skal have muligheden for at opleve stedet - glæd
jer!