Saftige burgere og frisk luft til forret
Journalist: Mads Emil Wivel
Fotograf: Kim Bjærre
Efter en lang arbejdsdag på kontoret med langstrakte møder
og sløvende radiatorluft, kan det være særdeles dejligt - næsten
livsnødvendigt - at komme udenfor og få lidt frisk vind i ansigtet.
Den kølige havluft på Amager Strand er ekstra god, og en rask gåtur
i sandet kan genoplive selv den trætteste kontormus.
Oven på den friske motion er det nærliggende at stille
sulten med en saftig burger på Couloir, der ligger i første parket
til Øresund. Couloir startede for 8 år siden som restaurant på
skisportsstedet Tignes i Frankrig, hvor udmattede skiløbere kunne
stille sulten efter en lang dag på løjperne. Nu er udsigten over de
franske løjper udskiftet med vue over Øresund, men den samme
hyggelige afterski-stemning fra Tignes er bibeholdt i
København.
"Vi ønsker at give alle vores gæster en dejlig, uformel
aften, hvor god betjening, hyggelig stemning og kvalitetsmad går op
i en højere enhed," fortæller Couloir-ejer Kasper, der har taget en
vigtig erfaring med sig fra skibakkerne i Frankrig: "Mad smager
allerbedst, når du har fået frisk luft til forret," mener han og
opfordrer alle gæster til at trække lidt forfriskende
strandparks-luft, inden de kommer ind og får varmen i
caféen.
I sommermånederne er Couloirs udendørs terrasse et populært
sted at hænge ud efter en varm solskinsdag på Amager Strand. Her i
vintermånederne rykker hyggen indenfor, hvor der er varme på
radiatorerne, puder i sofaen, sport i fjernsynet og burgere på
menukortet.
Glæd jer til …
… 2 x burgere i friskbagt bolle med 200 gram oksebøf,
grøn salat, tomat, løg, tomat/chili-chutney og masser af
hjemmelavede fritter. Velbekomme!