En verdensomrejse hos verdens bedste vinhuse & en
lækker bid mad
Skribent: Julie Vibe Michelsen
Foto: Kim Bjærre
Johnni Falkensten og Lars Reitz Petersen har en mission. Efter
mange år i toppen af den danske vinbranche, hundredvis af afholdte
vinsmagninger og salg af verdens bedste, mest eksklusive vine,
ønsker de to talentfulde herrer at skifte fokus fra de få til de
mange og tilbyde nu os almindelige danskere vinoplevelser helt
udover det sædvanlige.
Med et topkursus fra to af branchens dygtigste fagfolk bliver du
klædt på til at kunne tale med om vin og navigere sikkert rundt i
restauranternes vinmenuer. Med deres store viden om de bedste vine
guider de to dygtige vinkendere dig igennem en fantastisk aften i
vinens tegn, så du kan tale med om bouquet, årgang, traditionelle
versus moderne fermenteringsprocesser og fremstå som den ekspert,
du virkelig er blevet.
En vinaften hos Vinoble Skt. Petri er tilrettelagt så du får rig
mulighed for at opleve hver enkelt vin, krydret med anekdoter,
nyttig information og særlige kendetegn fra de to eksperter. Efter
at have startet ud med et glas Cristal kommer turen til tre
exceptionelle rødvine, hvorefter den står på hyggesnak over en
lækker sandwich lavet af oksefilet serveret på sprødristet brød med
aiolo og pesto, tomatsalsa, salat, tomat, agurk og parmesan.
Derefter følger smagning af yderlige fire ypperlige vine.
Aftenens udvalgte vine er et sandt
overflødighedshorn af de bedste vine fra de bedste vinhuse i
verden. Der bliver budt velkommen i et glas Cristal Champagne 2004
fra Louis Roederer à 1495,- Dernæst smager vi udvalgte rødvine af
den fineste kvalitet fra nogle af verdens dygtigste topproducenter.
Læg især mærke til Trottevieille St. Emilion 1er Cru 2006, Dalmau
2004, som er topvinen fra Marques de Murrieta, og Robert Mondavis
topvin, Cabernet Sauvignon, Napa Valley Reserve 2006. Alle disse
vine koster i omegnen af 1000,- pr. flaske.
Prøv lige at se programmet for din vinaften! Jeg er helt i svime
over, at så gode vine kan prøves så billigt og regner stærkt med
selv at skulle deltage i mindst en af de her fantastiske
aftener.
Cristal 2004
Louis Roederer, Champagne Frankrig
Lucien le Moine
Bourgogne Rouge, Frankrig
St. Hallett "Old Block" Shiraz 2006
Barossa Valley, Australien
Gaja Sito Moresco
Bolgheri, Italien
Oksesandwich
Skiver af oksefilet serveret på sprødristet brød med
aiolo og pesto, tomatsalsa, salat, tomat, agurk og parmesan.
Cecilia Beretta Amarone
Valpolicella, Italien
Trottevieille St. Emilion 1er Cru 2006
St. Emilion, Frankrig
Dalmau Reserva 2004
Rioja, Spanien
Robert Mondavi Cabernet Sauvignon Reserve 2006
Napa Valley, Californien, USA
God fornøjelse - og vi ses!