Smag Indien med et drys af Europa
Skribent: Søren Folke Larsen
Foto: Alexander Banck-Petersen
Den indiske Restaurant Cave på Store Kongensgade i hjertet af
København er ejet og styret af to brødre, der begge har en stor
passion for indisk madkultur. Chefkokken har mere end 25 års
erfaring med indisk gourmet og kreerer lækre, velsmagende og
farvestrålende retter.
Restaurant Cave er placeret i kælderplan, og når du træder ind,
bliver du mødt af et varmt og hyggeligt lokale. Gennem de små
vinduer kan du ane travlheden ude på gaden, men ellers er det som
om tiden hernede er sat lidt ned i tempo. Eksotiske fisk i et stort
akvarium glider roligt igennem vandet og sender dine tanker mod
varmere himmelstrøg, mens det søde personale tager imod din
bestilling.
Hvis du vil have en mere autentisk oplevelse, kan du også nyde
din middag i den flotte Mongul Lounge - også kaldet "Det kongelige
rum". Loungen er indrettet i traditionel indisk stil. Flotte og
farverige stoffer i loftet, indisk importeret interiør, store bløde
stole og hyggelig dæmpet belysning.
Restaurant Cave udfordrer de gamle indiske opskrifter og
traditioner. Det handler for dem om ikke at sidde fast i det
traditionelle indiske, men om hele tiden at udvikle, prøve nyt og
gøre bedre. Det gør de blandt andet ved at inkorporere små
europæiske tvist - og på den måde tage det bedste fra de to
verdener, som de kender.
Chefkokken skaber retter og menuer, der kombinerer indiske
ingredienser, friske råvarer og indiske madlavningsteknikker med et
europæisk design, der frembringer en karakteristisk fantastisk
smag. For at få den gode smag frem i maden, kværner de selv deres
krydderier.
Menukortet skifter regelmæssigt, da årstiderne er med til at
bestemme, hvilke råvarer, der er bedst - og dermed automatisk giver
dig nye smagsoplevelser fra gang til gang.