Plus Guide

Masser af oplevelser i området omkring Strandmøllekroen


Den smukke Strandmøllekro ligger for enden af kærlighedsstien i området Springforbi, Klampenborg, hvor den har fungeret som kro siden 1811. Der er masser at opleve i den del af Nordsjælland, hvis du længes efter et break fra byen og vil gøre en middag til en dagsudflugt.
Først og fremmest har Strandmøllekroen stranden som forhave og skoven som baghave. Så en gåtur i omgivelser, der ser photoshoppet pæne ud og byder på lyden af bølgeskvulp og fuglefløjt er helt oplagt. Men der er også andre seværdigheder i nærheden.


 

Dyrehaven

Dyrehaven
2930 Klampenborg

Dyrehaven er på UNESCO's Verdensarvsliste. Stedet er både et åndehul for de lokale og for turister. Træd ind ad de legendariske røde porte tæt på Klampenborg Station, og nyd naturen.  
Dyrehavens største seværdighed er hjortene. Der er næppe noget sted i verden, hvor du kan komme så tæt på vildtlevende krondyr, dådyr og sikahjorte.
Du kan leje en kapervogn med kusk, hvis du har lyst til at køre standsmæssigt rundt. Vognene har holdeplads på Peter Liepsvej foran Klampenborgporten.
På toppen af Eremitagesletten troner det lille Eremitageslot. Slottet har gennem flere hundrede år har været centrum for kongehusets jagter, og dronningen afholder jævnligt frokoster der.
Bisbebjerg Kirkegård har japanske kirsebærtræer – Dyrehaven har hvidtjørnen. Tag en selfie, når hele Hvidtjørnesletten ved Springforbi står i blomst i slutningen af maj.

Bakken

Dyrehavevej 62
2930 Klampenborg

I Dyrehaven finder du også Bakken – verdens ældste forlystelsespark! De har alt lige fra de vilde til de hyggelige, børnevenlige forlystelser – hvad end du er til vandpjaskeri, sus i maven eller vind i håret.
I Korsbæk på Bakken kan du opleve den helt særlige stemning fra Matador. Prøv en guidet rundtur og besøg stuer, spisesteder og bygninger og lyt til anekdoter fra tv-serien og fra Korsbæk by. 

Ordrupgaard

Vilvordevej 110
2920 Charlottenlund

Kunstmuseet Ordrupgaard er under ombygning, men på museets kunstlegeplads kan børn og voksne udforske en række kunstværker, som ikke kun er skønne for øjet, men udfordrer flere sanser.

Bellevue Teatret

Strandvejen 451
2930 Klampenborg

Arne Jacobsens ikoniske Bellevue Teater fra 1936 ligger elegant på Strandvejen i Klampenborg. Teatret er et af stjernearkitektens hovedværker. Bygningen blev fredet af Kulturarvsstyrelsen i 1988. Bellevue Teatret henvender sig til et bredt publikum, og repertoiret spænder derfor vidt lige fra børneteater og moderne musikforestillinger til comedy og nyere dansk dramatik.

Klampenborg Galopbane

Klampenborgvej 52
2930 Klampenborg

Nordens smukkeste galopbane og omdrejningspunkt for et væld af oplevelser. Hvert år afholder Klampenborg Galopbane 20 løbsdage med højdepunkter som Derby og Damernes Dag.
Udover actionfyldt væddeløb er der på samtlige løbsdage legeplads, hoppeborg og ponyridning til børnene.

 


BILLEDER KREDIT: BAKKEN; ADAM MØRK; BELLEVUE TEATRET