Plus artikel

Råvarerne fås næppe friskere, og kokken har solid Michelin-erfaring. I en bygning fra 1700-tallet i det inderste København serverer nyåbnede Restaurant Norrlyst nordisk inspireret mad under parolen, at det skal smage godt.


Midt blandt Københavns brostensbelagte gader og charmerende, skæve huse ligger der en moderne, gastronomisk perle. Navnet er Restaurant Norrlyst, og her serveres der ambitiøs mad med fokus på friskhed, økologi – og masser af velsmag.

Restaurant Norrlyst åbnede dørene for første gang i oktober 2019. Restauranten blev skabt med ønsket og passionen omkring at skabe lækker, velsmagende og hjemmelavet mad af de bedste råvarer til folk i indre København.

Fra Michelin-jorden til dit bord
Over de dampende gryder står køkkenchef Emil Eshardt-Nielsen, der har erfaring fra nogle af Danmarks allerbedste Michelin-restauranter. Han har både stået på Søllerød Kro og de 2-stjernede restauranter Kadeau og AOC.

Men det betyder ikke, at maden er opstyltet eller for fin på den. Hos Norrlyst handler det om at lave uformel gourmetmad med landbrug, der ”værner om dyrevelfærd, bæredygtighed og økologi.” fortæller restaurantens ejer, Bjarke Just Nielsen og fortsætter. ”Vi serverer kun det bedste for vores kunder!” Ganske enkelt.

Og det kan smages på menukortet. Her plukker kokkene vilde urter nord for København. De får kød og fjerkræ hjem fra landbrugene Grambogård og Hopballe Mølle, og grøntsagerne er økologisk dyrket på Kiselgården. Hos Norrlyst taler råvarerne for sig selv.

 

Overraskelser i køkkenet ...

Men hos Norrlyst er det ikke kun gastronomien, der er i højsædet. Restauranten gør en dyd ud af at overraske med mere, end du tør håbe på. Om det så er nogle gratis friske hjemmelavede snacks, en smagsprøve på de forskellige hjemmelavede is, eller måske deres hjemmelavede snaps, skifter for besøg til besøg.

Hvis du spørger Bjarke, så er én ting sikker: ”Der bliver hygget om gæsterne, og man går altid ud med en fantastisk oplevelse. Det er vores mål.”

Respekt for historien
Når en restaurant ligger i så historiefyldt en bygning, kræver det også en vis respekt for historien. Og det har Norrlyst formået at fremhæve – samtidig med, at restauranten har et smukt, skandinavisk udtryk:

”Lokalerne er totalt renoverede i forbindelse med åbningen, men med dyb respekt for deres historie, og det gamle bindingsværk er naturligvis intakt. Vi har fokus på, at man er i hyggelige omgivelser, hvor hjemmelavet snaps, sylt, mm. står frit fremme i restauranten,” fortæller Bjarke.

Et køkken med hjerte
… Og dét er måske, hvad man kan kalde Norrlysts filosofi: at skabe et rum, hvor de historiefyldte lokaler, det bæredygtige landbrug og den danskinspirerede mad går hånd i hånd i retter som røget laks med hjemmesanket brøndkarse, okseskank fra Grambogård og hvid chokoladecreme med syrlige havtorn og lakrids.

Én ting er i hvert fald sikker: Hos Norrlyst er du sikret en aften med hygge, god betjening og lækker, økologisk gastronomi i højsædet.

 

Artiklen er skrevet i samarbejde med Restaurant Norrlyst.


FOTO KREDIT: Dennis Lehmann
SKRIBENT: Liva Helio